Ongedierte
Steenmarter verjagen

Steenmarter verjagen

Steenmarter verjagen? Steenmarters zijn in de loop der jaren steeds minder schuw geworden tegenover de mens en al haar bezigheden. Als gevolg hiervan maken steenmarters steeds vaker rustplaatsen in tuinen en woningen. De steenmarter legt hier voorraden voedsel aan en brengen jongen groot bij die rustplaatsen. Steenmarters hebben een uitstekend aanpassingsvermogen. Steenmarters richten grote schade aan als ze eenmaal in je tuin of in je huis zitten.

Steenmarter verjagen

De steenmarter verjagen is daarom noodzakelijk om de schade te beperken en verdere schade te voorkomen.

Of het nu onder de motorkap van de auto, in de schuur, serre of op de zolder is – als er een steenmarter zit is bijna geen enkele bedrading veilig voor zijn beten.

Als de steenmarter zich op je zolder vestigt, dan knaagt en graaft hij een tunnel in de isolatie en het dak en besmeurt zijn nieuwe woning met uitwerpselen en urine of de resten van zijn prooi.

Om te voorkomen dat zijn aanwezigheid je op hoge kosten jaagt moeten zo snel mogelijk maatregelen worden genomen om het in zijn nieuwe onderkomen zo ongemakkelijk mogelijk te maken.

Waarom zitten steenmarters in mijn tuin?

Steenmarters schuwen de mens dus steeds minder en nestelen zich in tuinen en huizen. Maar wat hebben steenmarters dan te zoeken in je tuin? Het antwoord is voedsel. Steenmarters eten vrijwel alles:

  • insecten
  • konijnen
  • kippen
  • appels
  • bessen

Als dit te vinden is in je tuin, weten steenmarters dit direct te vinden. Het voordeel hiervan is wel dat steenmarters minder snel je huis ingaan, omdat ze zich al nestelen in je tuin.